Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır. Burun estetiği ameliyatı, estetik kaygıları gidermek amacıyla uygulanabildiği gibi, bazı danışanlarda nefes alma fonksiyonunun iyileştirilmesi amacıyla da uygulanmaktadır.

 

Burun estetiği ameliyatında burnun nefes alma fonksiyonu korunarak veya iyileştirilerek, kıkırdak ve kemik eğrilikleri, burun ucunun düşük olması, burun deliklerinin büyüklüğü gibi problemler giderilebilmektedir. Burun ameliyatında, danışana hem estetik açıdan tatmin edici hem de yüzün tamamı ile uyumlu yeni bir burun görünümü kazandırmak amaçlanır.

 

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber, burun ameliyatı çok daha kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Açık ve kapalı burun ameliyatı, profiloplasti, tip plasti (burun ucu estetiği) gibi farklı uygulamalar ile kişiye tüm yüz ile uyumlu, daha estetik bir burun görünümü kazandırılması mümkündür.

 

Son yıllarda burun estetiği ameliyatı hem kadınlar hem de erkekler tarafından en sık tercih edilen estetik uygulamalardan biri haline gelmiştir. Burun estetiği olmadan önce kişinin alanında uzman ve tecrübeli bir hekime başvurması, beklentilerini ifade etmesi, kendisi için en uygun burun yapısı ve ameliyat yöntemine doktoru ile birlikte karar vermesi ve doğal bir görünüm elde edilmesi önemlidir.

 

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun estetiği, burundaki şekil ve işlev bozukluklarını gidermek isteyen ve sağlık durumu burun ameliyatı için uygun olan erkek ve kadın yetişkin bireylere yapılabilmektedir.

 

Burnun kemerli olması, uzun olması, burun ucunun düşük olması, burun deliklerinde asimetri veya doğal olmayan bir görünüm gibi şikayetler ile burun estetiği uygulamalarına başvurulmaktadır. Bu tip şikayetlerle başvuran danışanlarda burun estetiği uygulamaları ile burun yeniden şekillendirilir. Estetik burun ameliyatı ile burun daha uzun veya daha kısa bir görünüme kavuşturulabilir; burun ucunun şekli ve burnun alın ve dudak ile açıları düzeltilebilir; burun delikleri küçültülebilir. Bu işlemlerle birlikte burunda nefes alma zorluklarına yol açan eğrilikler ve travma sonucu oluşan kırıklar düzeltilebilir.

 

Burun estetiğinde ideal yaş aralığı 18 – 35 yaş aralığı olmasına rağmen kişinin genetik özellikleri el verdiği sürece ileri yaşta da burun estetiği yapılabilir. Burnun temel fonksiyonlarında aşırı bir bozukluk söz konusu olmadığı takdirde bireylerin ameliyat öncesinde fiziksel gelişimini tamamlamış olmaları tavsiye edilir.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu