2022 Estetik Trendlerinde Bizleri Neler Bekliyor?

2022 Estetik Trendlerinde Bizleri Neler Bekliyor?

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2021 yılında pek çok yenilikler, değişimler ve trendler bizimleydi. Değişen her yeni yılda, değişmeyen tek şey genç ve güzel görünme isteği oldu.

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2021 yılında pek çok yenilikler, değişimler ve trendler bizimleydi. Değişen her yeni yılda, değişmeyen tek şey genç ve güzel görünme isteği oldu. Özellikle koronavirüs döneminde estetiğe olan ilginin artması, yeni yılda da bu ilgiyi devam ettirecek gibi görünüyor. 2021 yılında trend olduğu gibi 2022 yılında da oldukça rağbet görecek estetik trendlerine, gelin hep beraber bir göz atalım. 

 

Maske Kullanımıyla Birlikte Artan Göz Çevresi Estetiği

Yaşın ilerlemesiyle birlikte göz çevresinde kırışıklıkların meydana gelmesi olağan bir durumdur. Özellikle pandemi döneminde maske kullanımıyla birlikte göz çevrelerindeki kırışıklıkların ve göz kapağındaki düşüklerin göze çarpması, kişileri bir hayli rahatsız etti. Bunun sonucunda göz çevresi estetiği en trend estetik uygulamalarından birisi haline geldi. Yorgun bakışlardan kurtulmanın en etkili çözümlerinden biri olan göz çevresi estetiği, yeni yılda oldukça revaçta olacağa benziyor. 

 

Vücut Şekillendirme 

Vücut şekillendirme, vücudun hemen her bölgesinden yağ dokuları çıkarılarak uygulanan güvenli bir yöntemdir. Yeni yılın en çok tercih edilecek estetik uygulamalarından biri olacak olan vücut şekillendirme, özellikle kadınların oldukça ilgisini çeken bir estetik  uygulamadır. Pandemi süreciyle birlikte meydana gelen kilo artışı, selülit ve portakal kabuğu görünümüne sahip ciltlerde uygulanan bu yöntemde, deride iz oluşturmadan sıkılaşma sağlanır. 

 

Doğal Dudak Tasarımı

Dudaklar, işlevi ve estetik görünümü açısından en önemli bölgelerimizden birisi.  Daha dolgun ve daha kalkık bir görünüm ile gülüşlerinize canlılık getirebilirsiniz. Dudak dolgusu, popülerliğini hiç yitirmeyen bir estetik uygulama işlemidir. Dudağa parlaklık ve güzel bir gülüş veren dudak botoksu, hyaluronik asitli dolgular ile uygulanır. 2022 yılında da  dudak botoksu en trend uygulamalardan birisi olacağından hiç şüphemiz yok. 

 

Doğal Bir Burun İle Altın Oranı Yakalayın!

Burnun temel işlevi olan solunum işlevini koruyarak estetik açıdan yüzün tamamına uyumlu, daha güzel bir görünüm yaratmak amaçlanır. Burun estetiğiyle burundaki estetik kaygılardan kurtulmak oldukça kolaydır. Son yılların trendlerinden olan burun estetiği hem kadınlar hem de erkekler tarafından oldukça tercih edilen bir estetik uygulamadır. Yeni yılın da en gözde estetik uygulaması olacağından hiç şüphemiz yok.

 

Daha Zarif, Daha Dinamik Bir Çene Hattı: Jawline 

Daha belirgin bir yüz hattını kim istemez? İşte tam burada jawline uygulaması devreye girer. Geçtiğimiz yılların da en popüler estetik uygulamalarından birisi olan jawline yani çene botoksu, yüz hattının daha belirgin, daha zarif ve daha dinamik  olmasını isteyen kişilere uygulanır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda oldukça yaygın olan jawline uygulamasının, yeni dönemde de oldukça tercih edilmesini  bekliyoruz. 

 

Her Dönem Trend! Annelik Estetiği

Annelik estetiği dediğimiz doğum sonrası estetik, her dönem revaçta olan ve bilinirliği her geçen gün artan bir estetik uygulamadır. Kişilerin doğumdan önce sahip oldukları genç ve dinamik görüntüye, doğum sonrasında da kavuşması amaçlanır. Emzirmeden dolayı göğüslerde meydana gelen sarkıklık, karın ve kalçada meydana gelen yağlar, vücudun farklı bölgelerinde oluşan çatlaklar ve şişkinlik gibi problemler, anne estetiğine dahildir. Her dönemin popüler estetik uygulaması olan anne estetiğine, yine 2022 yılında da oldukça talep olacağına inanıyoruz. 


2022 estetik trendlerinden kısaca sizlere bahsettik. Ancak unutulmaması gereken ve oldukça önemli olan bir konu var. Estetik uğruna sağlığınızdan olmayın! Estetik uygulamalar sadece Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ayakta ve yatarak teşhis ve tedavi yapılan sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanabilir. Güzellik salonu, kuaför, otel odası, ev gibi yerlerde yapılması hem yasal değildir, hem de tehlikelidir. Sadece uygun eğitimi almış hekimler yapabilir. Uygulanan materyal ruhsatlı ve güvenilir olmalıdır. Bunlara dikkat edilmezse yaşanabilecek olumsuzluklar, sizi güzellik uğruna sağlığınızdan edebilir. 

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu