2023 Estetik Trendleri

2023 Estetik Trendleri

Gelişen prosedürlerle birlikte estetik operasyonları tercih eden insan sayısı giderek artıyor. Cerrahi ve cerrahi olmayan estetik işlemler, yaygınlaşan kültürel kabulün de etkisiyle hiç olmadığı kadar popülerleşiyor.

Gelişen prosedürlerle birlikte estetik operasyonları tercih eden insan sayısı giderek artıyor. Cerrahi ve cerrahi olmayan estetik işlemler, yaygınlaşan kültürel kabulün de etkisiyle hiç olmadığı kadar popülerleşiyor. Bazı prosedürler uzun zamandır popülaritesini korurken, yeni gelişen farklı uygulamalar da hızla trend haline geliyor. Hem kadın hem de erkekler arasında merak konusu haline gelen 2023 yılının popüler estetik prosedürler, plastik cerrahi uzman görüşleriyle hazırladığımız 2023 estetik trendleri listemizde yer alıyor. En çok tercih edilen operasyonları içeren listemiz, yüz şekillendirme, cilt kalitesinin iyileştirilmesi, vücut şekillendirme ve annelik estetiği gibi kategorileri kapsıyor. 2023 estetik cerrahi trendlerine dair öngörülerini aldığımız estetik cerrahi uzmanı Dr. Yasemin İmamoğlu, aynı zamanda güncel prosedürler hakkında bilgi içeren yorumlarını da sizin için paylaşıyor.

2023 Plastik Cerrahi İşlemlerinde Yeni Trendler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yasemin İmamoğlu, 2023 estetik trendleri hakkındaki genel yaklaşımını şöyle açıklıyor: “Estetik cerrahi trendleri söz konusu olduğunda, bir kez popüler hale gelen bir prosedürün modası nadiren geçer. Denenip kabul görmüş tüm uygulama ve temel işlemler popülerliğini sürdürür. Ancak, alanda yeni plastik cerrahi trendler için her zaman yer vardır.” Anlaşılan, 2023'te trend olacak estetik operasyonlar listesinde hali hazırda uygulanan işlemler var olmayı sürdürürken, bazı ek gelişmeler söz konusu oluyor. Gelin, Op.Dr. Yasemin İmamoğlu’nun rehberliğinde 2023 estetik trendlerine birlikte göz atalım.

Brezilya Kalçası (BBL) Estetiği

Brezilya tipi popo kaldırma adı da verilen Brazilian Buttock Lift (BBL) operasyonu sırasında, göbek, sırt veya kalçalardaki yağ hücreleri liposuction yoluyla alınıyor, işlenip temizlendikten sonra kalçalara enjekte ediliyor. Liposuction uygulaması daha ince bir görünüme neden olurken, eklenen yağ hücreleri nedeniyle kalçalar daha yuvarlak, daha sıkı ve daha fazla hacimli hale geliyor. Op. Dr. Yasemin İmamoğlu’na göre; ünlüler ve sosyal medya trendleri daha büyük, daha sıkı kalçaları öne çıkarmaya devam ettiği sürece, bu prosedür için talep artışı devam edecek. BBL, kadınlara 2023'te de hayal ettikleri daha dolgun ve diri kalçalara kavuşmaya yardım edecek gibi görünüyor.

Liposculpture

Oldukça yaygın estetik prosedürlerden biri olan yağ çıkarma (liposuction) işleminde kanül adı verilen ince bir tüp vasıtasıyla yağ birikintileri alınıyor. Karın, göbek, kalça, sırt, üst kollar da dahil olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen geleneksel liposuctiona ek olarak 2023’te Liposculpture (Lipo 360) uygulamasının daha popüler hale gelmesi bekleniyor. Uzman Dr. Yasemin İmamoğlu, yağ aldırmak üzere tek bölgeyi hedeflemek yerine, üst ve alt karın dahil olmak üzere bel çevresi etrafındaki yağları alma işlemi olan Liposculpture uygulamasının, daha belirgin bir bel ve daha yumuşak bir silüet oluşturmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Rinoplasti

Genellikle burun estetiği olarak adlandırılan rinoplasti, en yüksek ortalamaya sahip operasyon sayısıyla en yaygın yüz plastik cerrahi prosedürü olarak listenin üst sıralarında yer alıyor. Burnun cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesi; daha büyük bir burnun boyutunu küçültmenin yanı sıra doku ve kemiğin yeniden şekillendirilmesi anlamında geliyor. Rinoplasti sırasında burnun yeniden şekillendirilmesi, çıkıntıları giderip burun deliklerini daraltıyor ve burun ucunu daha küçük, arzu edilen bir boyutta yeniden şekillendiriyor. Dr. İmamoğlu, kırık burnu düzeltme veya eğri septumu onarma işleminin, özellikle uyku sırasında daha rahat nefes almaya yardımcı olduğu için 2023'te de en popüler estetik cerrahi prosedürler listesindeki yerini koruyacağını belirtiyor.

Meme Büyütme

Her yıl binlercesi yapılan meme büyütme operasyonları, en popüler estetik prosedürlerinden biri haline geliyor. Cerrahi müdahaleyle göğsün alınması sonrası yeniden yapılması, simetrik olmayan göğüslerin düzeltilmesi, meme büyütmenin yaygın nedenleri arasında bulunuyor. Göğüs büyütmenin son derece özelleştirilebilir bir prosedür olduğunu vurgulayan Dr. Yasemin İmamoğlu, operasyon öncesi, yalnızca implant boyutu ve yerleşimini değil aynı zamanda silikon veya salinin onlar için en iyi seçenek olup olmadığını belirlemek amacıyla da hastalarıyla yakın şekilde çalıştığını söylüyor. Bu özelleştirmenin, hastanın vücudu için hedefine ulaşmaya yardımcı olacağını sözlerine ekliyor.

Labioplasti

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Yasemin İmamoğlu, kadınların kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla yöneldikleri en etkili yollarından birinin labioplasti operasyonları olduğunu ve bu prosedürün genel annelik estetiği trendinin bir parçası olduğuna işaret ediyor. Labia hipertrofisi, labia minora (iç dudak) adı verilen vulvanın iç kıvrımlarının, labia majora (dış dudak) adı verilen dış kıvrımların ötesine uzandığı durumu anlatıyor. Sarkan iç dudaklara sahip olmak hem fiziksel açısından hem estetik açıdan istenmeyen bir durum halini alabiliyor. 2023'te de popüler olmayı sürdürecek genital bölge operasyonu ile vulvanın iç dudaklarının cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesi ve gençleştirilmesi mümkün hale geliyor.

Blefaroplasti

Estetik cerrahi uzmanı Dr. İmamoğlu, istatistiki olarak burun estetiğinin hemen altında yer alan ikinci en popüler yüz cerrahisi prosedürünün blefaroplasti olduğuna işaret ediyor. Blefaroplasti, yaşlanma sürecinde güçsüzleşen göz kapağı kasları nedeniyle düşmeye başlayan ve görme alanını daraltan göz kapağının fazla deri ve kas dokusunun çıkarılması işlemlerini kapsıyor. Lokal anestezi ile yapılan blefaroplasti sayesinde göz altı torbaları da düzeltilebiliyor. Yaygın olarak göz kapağı ameliyatı şeklinde adlandırılan operasyon, gözleri daha büyük ve açık göstererek yüzünüzde daha dinç ve gençleşmiş bir ifade oluşturuyor.

Karın Germe

2023 için yaygın olarak talep edilecek görünen bir diğer vücut şekillendirme prosedürü, karın germe operasyonu gibi görünüyor. Tummy tuck da denilen karın germe, özellikle önemli kilo kaybı yaşayan kişiler için giderek popüler hale geliyor. Karın germe estetiği, kilo verme sürecinin ardından sarkan cildin ve hasarlı dokunun çıkarılmasını sağlıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Yasemin İmamoğlu, 2023'te daha sağlıklı yaşam tarzlarını uygulama çabaları arttıkça, karın germe prosedürü fikrinin giderek daha fazla talep göreceğine dikkatleri çekiyor.

Dr. Yasemin İmamoğlu son olarak, estetik işlem yaptırmak isteyenleri uyararak: “Plastik cerrahi operasyonlarında her zaman yeni trendler söz konusu olsa da, size en uygun estetik cerrahi prosedürü seçmek ve sonuçları hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmak üzere deneyimli ve kabiliyetli bir plastik cerrahla görüşmeniz doğru olur” diyor. Vücudunuz veya yüzünüz için talep ettiğiniz prosedürlere uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek ve hedeflerinizi belirlemek üzere Op.Dr. Yasemin İmamoğlu'nun estetik cerrahi uzmanlığından faydalanabilir, yeniden şekillendirmenin tüm aşamalarını sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu