Cilt Gençleştirme

Cilt Gençleştirme

Trabzon cilt gençleştirme, yaş alımı, çevresel faktörler ve genetik gibi nedenlerle zaman içerisinde canlılığını ve elastikiyetini kaybeden cilt için uygulanan cilt PRP, mezoterapi ve fraksiyonel lazer gibi yöntemlerle yapılan ameliyatsız estetik uygulamalarını kapsamaktadır.

Cilt otuzlu yaşlardan sonra hızla değişmeye başlar ve kırk yaşından sonra kırışıklıklar belirgin hale gelir. Yaş alımıyla cilt üzerinde meydana gelen kırışıklıklardan rahatsız olan kişiler cilt gençleştirme uygulamalarından faydalanabilir. Cilt gençleştirme tedavi yöntemlerinin amacı cildin kalitesini artırmaktır. İnce çizgiler, kırışıklıklar ve cilt lekeleri gibi problemler cilt gençleştirme yöntemleri ile tedavi edilerek, cildin daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.

 

Cilt PRP

 

Trabzon PRP, İngilizcede 'Platelet Rich Plasma' teriminin baş harflerinden oluşan ve kişinin kendi kanından elde edilen maddenin enjekte edilmesi ile yapılan bir işlemdir. PRP, İngilizcede 'Platelet Rich Plasma' teriminin baş harflerinden oluşan ve kişinin kendi kanından elde edilen maddenin enjekte edilmesi ile  yapılan bir işlemdir. Enjekte edilen madde trombosit bakımından zenginleştirilmiş plazmadır. Bu plazma, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve proteinler içeren bir kan bileşenidir. Bunun yanı sıra içinde, hücre büyümesine yardımcı olan farklı proteinler de barındırır. Plazmadan daha yüksek trombosit içeren PRP, zarar görmüş dokulara enjekte edilerek vücutta yeni, sağlıklı hücrelerin büyümesine destek sağlar. Enjekte edilecek PRP’yi hazırlamak için hastadan kan alınır. Bileşenlerinden ayrılan kan enjekte edilecek hale gelir. Daha sonra enjeksiyon yapılacak bölgeye hazırlanan PRP enjekte edilir.

 

PRP, iyileşmeyi hızlandırmak, doku tamirini sağlamak amacıyla da kullanılan bir yöntemdir. PRP yöntemi ile cilt altına enjekte edilen plazma, kolajen üretimini destekler ve uygulandığı cilt bölgesindeki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Cilde uygulanan PRP ile cilt daha canlı ve genç görünür. Cilt üzerinde görülen kırışıklık, yara ve çatlakların azalmasına fayda sağlar. Cildin yıllar boyunca güneş ışınlarına maruz kalması sonucu oluşan hasarların giderilmesini, yüz çöküntülerinin düzeltilmesini ve yüzün esnekliğinin yeniden kazanılmasını sağlar.

 

Cilt Mezoterapi

 

Trabzon cilt mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da karışım halinde cildin orta katmanına mikroenjeksiyon yardımıyla uygulanması yöntemidir. Mezoterapi uygulamasında enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine göre seçilir. Cilt mezoterapisi, cilt yaşlanması ve sarkması, leke tedavisi, güneş lekeleri, deri çatlakları, selülit gibi durumlarda uygulanır.

 

Kolajen kaybı ve güneş hasarı birleşerek cildin dolgunluğunu ve görünümünü bozar. Cilt mezoterapisinde kullanılan çeşitli ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direkt olarak verilir. Cilt mezoterapisi uygulamasından kısa süre sonra cilt etkili maddelerden faydalanabilir. Bunun yanı sıra ilaçlar çok az miktarda verildiği için kullanılan maddelerin yan etki olasılığı azalır. Cilt mezoterapisi ile cilt yenilenir, cilt kırışıklığı ve sarkmaları giderilir. Doğal ve faydalı bir yöntem olan cilt mezoterapisi, son derece etkili bir anti-aging yöntemdir. Ayrıca cilt mezoterapisi, ciltte kolajen sentezini uyarır; gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlar. Bu tedaviden sonra cilt taze ve dinlenmiş bir görünüm kazanır. Elastikiyeti artan cildin, kırışıklıkları hafifler ve aydınlık bir görünüme kavuşur.

 

Cilt mezoterapisi yönteminde cildi yenilemek için yüze uygulanan hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğneler yardımıyla uygulanır. Bu maddelerin direkt olarak cilde verilmesi ve cildin uyarılması cildin kolajen ve elastin üretimini artırır ve cildin nemlenmesini sağlar. Mezoterapi uygulamasından önce cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. Uygulamadan yarım saat önce anestezik krem sürülebilir.

 

Cilt mezoterapisi ilk etapta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır ve ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Cilt mezoterapisi sonuçları ikinci seanstan sonra etkisini göstermeye başlar. Tedavi sonunda cilt yenileme etkisi devam eder.

 

Fraksiyonel Lazer

 

Trabzon fraksiyonel lazer, son yıllarda kırışıklık, sivilce, yara, yanık gibi cilt yenileme ve gençleştirme tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir. Cildi kozmetik açıdan düzeltmek ve yenilemek amacıyla kullanılan tedavi yöntemi fraksiyonel lazer ile cildin hızla yenilemesini sağlamakla beraber, yeni oluşan kollajen ve cilt hücreleriyle cilt gençleştirme sağlanmaktadır.

 

Cildi yaşlandıran en önemli neden, dış etkenlerle cildi sağlam tutan kolajen dokunun yıpranmaya uğramasıdır. Cildin gevşemesi de önce ince kırışıklıklara, daha sonra derin kırışıklıklara neden olmaktadır. Cilt yaşlanmasından en fazla ve en erken eller ve yüz etkilenmektedir.

 

Cilt gençleştirme uygulamalarının ana dayanak noktası, cildin tamir ve onarım mekanizmalarını harekete geçirmektir. Cilt gençleştirmek için üretilen birçok krem, serum, peeling ve maskeler bulunsa da bunların hiçbiri hızlı ve etkili cilt hareketlenmesi sağlamamaktadır. Günümüzde cilt gençleştirmek için hızlı ve etkili bir çözüm için fraksiyonel lazer kullanılmaktadır.

 

Fraksiyonel lazer yöntemi, cildi uygun görülen yoğunluk ve derinlikte, arada sağlam doku alanları bırakarak etkilemektedir. Kontrollü bir şekilde yapılan bu etki, etki dışı kalan sağlam dokuların cildi hızla yenilemesini sağlamasıyla yeni oluşan kollajen ve cilt hücreleriyle cilt gençleştirme sağlanmaktadır. Fraksiyonel lazer uygulamasında daha derine inildiği için kırışıklık tedavisinde daha sık tercih edilmektedir. Bu uygulama sigara kırışıklıkları adı verilen kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkilidir.

 

Fraksiyonel lazer yöntemi, dermatoloji uzmanlarının cilt gençleştirmede sıklıkla tercih ettiği bir tekniktir. Cilt gençleştirme, kişinin cilt özellikleri, yaşı ve kırışıklıkların durumuna göre 1-3 seans arası uygulama gerekebilir. Seans aralıkları ayda bir olan fraksiyonel lazer yöntemi ile cilt gençleştirmenin sonuçları oldukça tatmin edicidir.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu