Masseter Botoks Nedir ?

Masseter Botoks Nedir ?

Masseter, çene bölgesinin yan tarafında bulunan en güçlü çiğneme kasıdır. Bu çene kasının dışarıdan belli olacak şekilde büyümesine masseter hipertrofisi (masseter büyümesi) adı verilir.

Bu durumun meydana gelmesinin en büyük nedeni diş sıkma veya diş gıcırdatma problemidir. Masseter botoksu, bu rahatsızlığın tedavisi ve yüzün alt kısmındaki şekil bozukluğunun giderilmesi için çene kasına yapılan botoks uygulamasıdır.

İnsanlar stresli dönemlerinde farkında olmadan dişlerini sıkabilirler. Bu diş sıkma alışkanlığı, yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye yol açar. Bu durum yüzün estetik görünümünün bozulmasına neden olur. Masseter botoksu ile yüzün sert, kare görünüm şekli küçültülerek daha oval, estetik hale getirilir. Bu sayede yüz şekli daha orantılı bir hale gelir. Diş sıkma botoksu olarak da bilinen bu işlem, yüz şeklinizi değiştirebilir ve diş sıkma sonrası gelişen çene ve şakak ağrısını giderebilir.

Masseter Botoksu Nasıl Yapılır ?

Botulinum toksini küçük dozlarda doğrudan masseter kasına enjekte edilerek, dişlerin istem dışı gıcırdatılmasını ve çenenin sıkılmasını durduracak kadar zayıflatılır. Masseter botoksu, kasları önemli ölçüde rahatlatır ve dişlerin gıcırdatma nedeniyle aşınmasını ve yıpranmasını azaltır. Aynı zamanda çene botoksu ile diş sıkmadan kaynaklanan baş ağrıları da ortadan kalkmaktadır. Çiğneme ve mimik hareketleri masseter botoks uygulamasından hiç etkilenmez. Uygulama öncesinde anestezi krem ile bölge uyuşturulduğu için herhangi bir acı duyulmaz. İşlem sonunda günlük yaşama hızlı bir şekilde geri dönülebilir.

Masseter Botoksun Faydaları Nelerdir ?

Halk dilinde çene botoksu diye bilinen masseter botoksunun çeşitli faydaları vardır. Bu işlemin kişilere en çok sağladığı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Masseter botoksu oldukça güvenli bir uygulamadır.
  • Botoks cerrahi bir işlem olmadığı için risk taşımamaktadır.
  • Kare yüz şekli görünümünü daha ince ve oval bir yüze kavuşturur.
  • Çene kaslarının boyutu küçüleceği için daha ince ve belirgin çene hattına kavuşursunuz.
  • Diş sıkma ve diş gıcırdatmadan kaynaklanan ağrıdan kurtulmuş olursunuz

Diş Sıkma Rahatsızlığı Nedir ?

Diş sıkma bilinen diğer adıyla bruksizm, kişinin özellikle stres alında dişlerini sıktığı veya gıcırdattığı durumdur. Bu rahatsızlık kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Diş sıkma rahatsızlığı psikolojik anlamda çözülemiyorsa masseter botoksu (çene botoksu) ile tedavi edilebilir. Diş sıkma rahatsızlığının belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dişlerde sızlama ve aşınma görülmesi
  • Dişlerde çatlak, kırık ve yer değiştirme problemleri oluşması
  • Yanağın iç kısmında beyaz çizgiler oluşur ve dil çevresinde diş izleri görülmesi
  • Baş, boyun ve yüz kaslarında ağrı, vücutta yorgunluk ve halsizlik olması
  • Diş ve çene ekleminden seslerin gelmesi
  • Alt çene zamanla öne doğru yer değiştirir ve iç bükey profil görüntüsü oluşması sonucunda köşeli ve kare şeklinde bir yüz görünümü oluşması

Masseter Botoksu Sonrasında Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Çene kasına uygulanan masseter botoksu uygulamasından sonra etkileri 4-7 gün sonra görülmeye başlar. Maksimum etkiler ise 2. haftanın sonunda görülmeye başlar. Halk dilinde çene botoksu olarak bilinen masseter botoksu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenşer şu şekildedir;

  • İlk 24 saat sert gıdalar yerine sıvı gıdalar tüketmelisiniz.
  • Uygulamadan sonra birkaç saat yüzünüzü suyla temas ettirmekten kaçınmalısınız.
  • 6-8 saat makyaj yapmamanız gerekir.
  • 24 saat boyunca aspirin ve kan sulandırıcı ilaçları kullanmamalısınız.
  • 24-48 saat boyunca sauna gibi sıcak ortamlarda bulunmamalısınız.
  • 1 hafta boyunca cilt bakımı yaptırmamalısınız.

Masseter Botoksu Fiyatları

Masseter botoksu fiyatları birçok faktöre göre değişmektedir. Yüzdeki kare görünümü düzeltmek ve diş sıkma rahatsızlığının etkilerini ortadan kaldırmak için uygulanan masseter botoksunun fiyatları; kullanılacak botoks miktarına, botoks çeşidine, botoks uygulayan hekimin uzmanlığına, botoks uygulanacak kliniğe ve kliniğin konumuna göre değişmektedir. Masseter botoks fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz tedavi olmayı düşündüğünüz klinikle iletişime geçebilirsiniz.

 

 
diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu