Migren Botoksu

Migren Botoksu

Trabzon migren botoksu, sadece enjekte edildiği bölgeye etki etmektedir. Migren botoksu, migren tedavisinde uzun süredir etkin şekilde kullanılmaktadır.

Migren hastalarının yaşadığı bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet ile gelişen migren atakları yaşam kalitelerini düşürmektedir. Doktor tarafından belirlenen bölgelere botoks enjekte edilmesiyle kas ve sinirler arasında iletişimsizlik sağlanır ve ağrıların önüne geçilir.

Her migren hastasına migren botoksu tedavisi yapılamamaktadır. Bu tedavinin uygulanabilmesi için hastanın 10 günü aşan baş ağrısı yaşaması gerekmektedir. Yaşanılan baş ağrılarının da migren hastalığına bağlı baş ağrısı olması gerekmektedir.

Migren botoksu ile migren hastaları, baş ağrısı ve migren ataklarının getirdiği bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi günlük yaşamı olumsuz etkileyen şikayetlerden kurtularak sağlıklı bir yaşam sürebilmektedir.

 

Migren Botoksu Nasıl Yapılır ?

 

Migren botoksu uygulaması, bu konuda eğitimli ve deneyimli doktorun uygulaması gereken bir tedavi şeklidir. Migren botoksu tedavisi küçük iğneler yardımıyla yapılmaktadır. Baş ağrısına neden olan şakaklar, alın, boyundaki belirli kaslar ve baş arkasına enjekte edilmesiyle migren botoksu uygulaması yapılır. Botoksun enjekte edildiği bölgedeki sinir uçlarına etki ederek ağrı iletimine neden olan kimyasalların etkisi engellenmektedir. Standart migren botoksu uygulaması 33 noktaya botoks enjeksiyonu ile yapılsa da tek seansta ne kadar botoks enjekte edileceğine doktor karar vermektedir. Eğer belirli bir noktada migren ağrısı daha fazla yaşanıyorsa bu noktalara daha fazla botoks enjeksiyonu yapılabilmektedir.

 

Migren Botoksunun Etkisi Ne Kadar Sürer ?

 

Migren botoksu tedavisinin etkileri kişiden kişiye değişmekle beraber yaşanan migren ataklarının şiddeti ve yoğunluğu migren botoksunun etkinliğinde önemli rol oynamaktadır. Migren botoksu uygulamasının etkisi çoğunlukla 4 ile 6 ay kadar sürmektedir. Ancak migren botoks, migren kaynaklı ağrıların kontrol altına alınmasında başarı oranı çok yüksek bir uygulamadır.

 

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu