Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç Dökülmesi Tedavisi

Trabzon saç dökülmesi, genetik, stres, hormonal değişimler, demir eksikliği ve çeşitli hastalıklar nedeniyle meydana gelebilmektedir.

Yetişkin ve sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç teli bulunur. Bu saçların gün içerisinde yıkanma ve taranmaya bağlı olarak ortalama 100 - 150 adet dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesi probleminiz 3 aydan fazla devam ediyorsa mutlaka uzman bir hekime muayene olmanız gerekmektedir. Böylece size uygun saç dökülme tedavileri ile kaybettiğiniz saçları yeniden kazanabilirsiniz. 

 

 

Regenera Activa

 

Trabzon Regenera Activa otolog mikrogreft tedavisi, kılcal damarların uyarılarak yenilenmesini sağlayan, saç sorunlarının çözümünde alternatif ve son derece güvenli bir yöntemdir. Ense ve kulak arkasında yer alan saç kökleri genetik olarak dirençli ve sağlıklı kalmak için kodlanmışlardır. Regenera Activa tedavisi de işte bu sağlıklı saç köklerinden özel bir hücre süspansiyonu elde ederek problemli saç derisine süspansiyonun uygulanılarak hasta ve cansız saç köklerine destek olması mantığına dayalıdır.

 

Regenera Activa tedavisi ile yaklaşık 2-3  hafta sonra saç dökülmesi problemi yaşayanlarda dökülme problemi azalıyor ve 3 ay sonra yeni saçların çıkması hedefleniyor. Saç dökülmesi problemleri için uygulanan bu yenilikçi çözüm oldukça ilgi görmektedir.

 

Saç kök hücre tedavisi regenera activa yöntemi ile amaçlanan; kılcal damarların yenilenmesini uyararak kıl köklerinin güçlenmesini ve yenilenmesini sağlamaktır. Bu etkinin kişinin kendi hücreleri tarafından yapılıyor olması da tedavinin en önemli özelliğidir.

 

Saç dökülmesi kadın ve erkeklerde çoğunlukla alın ve tepe bölgesinde görülmektedir. Saç kökleri kulak ve ense arkasında yer alan kısmı her zaman dirençli, sağlıklı kalabilmek için kalıtsal olarak kodlanmışlardır. Regenera Activa sistemi bu sağlıklı ve güçlü saç köklerinden özel bir hücre süspansiyonu hazırlayarak, sorunlu saçlı deri bölgelerini desteklemesi için cansız saç köklerine uygulanır.

 

Saç kök tedavisi lokal anestezi uygulanılarak, kulak arkası bölgedeki saçlardan 3-4 adet punch alınması ile yapılan ağrısız ve acısız bir işlemdir. Genellikle tek seans süren bu tedavi, alınan saç kökleri Regenera Activa sisteminde özel bir süper hücre süspansiyonuna dönüştürülerek yalnızca kendi dokunuzdan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlanır. Tedavi yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Tek Seans uygulanmaktadır.

 

Regenera Activa tedavisinin faydaları şu şekildedir;

 

  • Kişilerin varolan saçlarını korur ve canlandırır.
  • Uzun ve zayıf saçları kalınlaştırıp güçlendirir.
  • Regenera Activa, ince saç tellerine sahip birçok kişinin saç tellerini kalınlaştırarak hacimli ve saçlı bir görüntüye sahip olmaya yardımcı olur.
  • Saçlı derinin altında kalan ölü saç hücrelerini aktif hale getirerek saçlı derinin üzerine çıkartır.
  • Bunların yanı sıra Regenera Activa tedavisi, saç ekimi için de hazırlık tedavisi görevi görmesinin yanında saç ekimi esnasında veya ekimden bir süre sonra da uygulanarak saç ekiminin başarısını artırıyor.

 

Saç Mezoterapisi

 

Trabzon saç mezoterapisi, saçın güçlü ve sağlıklı olması açısından ihtiyaç duyduğu tüm maddelerin direkt saçlı deriye uygulanmasıdır. Saç mezoterapisi uykuda olan saç köklerinin büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Saç mezoterapisi hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen bir yöntemdir. Her tedavide olduğu gibi elde edilmek istenen sonuçların kaç seansta oluşacağı kişinin saç ve deri yapısına göre değişiklik göstermektedir. Saç mezoterapisi, saç kökünün ihtiyacı olan maddeleri  küçük iğneler yardımıyla saç derisinin 2-4 mm altına enjekte ederek uygulanır. Bu işlemin uygulanması kan dolaşımını hızlandırarak yeni saç hücrelerinin oluşmasına destek sağlar ve saç köklerini güçlendirir. Saç mezoterapisinde kullanılan ürünler saç dökülmesini durduran, saç büyümesini uyaran ve saçın yıpranma süresini uzatan etkileri olmalıdır. Saç ve saç köklerinin güçlenmesini sağlamak birincil amaç olmalıdır. Doğru seçilen mezoterapi ürünleri hızlıca etkisini gösterir ve sağlıklı bir saç yapısı oluşmaya başlar. Uygulanan saç mezoterapisi kalıcılığını zamanla yitirmektedir. Bu nedenle belirli aralıklarla mezoterapinin tekrarlanması gerekmektedir. Mezoterapi uygulaması ile saç dökülmesi durdurulur, yeni saç oluşumu desteklenerek daha güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşulur.

 

Saç PRP

 

Trabzon PRP, İngilizcede 'Platelet Rich Plasma' teriminin baş harflerinden oluşan ve kişinin kendi kanından elde edilen maddenin enjekte edilmesi ile yapılan bir işlemdir. PRP, İngilizcede 'Platelet Rich Plasma' teriminin baş harflerinden oluşan ve kişinin kendi kanından elde edilen maddenin enjekte edilmesi ile  yapılan bir işlemdir. Enjekte edilen madde trombosit bakımından zenginleştirilmiş plazmadır. Bu plazma, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve proteinler içeren bir kan bileşenidir. Bunun yanı sıra içinde, hücre büyümesine yardımcı olan farklı proteinler de barındırır. Plazmadan daha yüksek trombosit içeren PRP, zarar görmüş dokulara enjekte edilerek vücutta yeni, sağlıklı hücrelerin büyümesine destek sağlar. Enjekte edilecek PRP’yi hazırlamak için hastadan kan alınır. Bileşenlerinden ayrılan kan enjekte edilecek hale gelir. Daha sonra enjeksiyon yapılacak bölgeye hazırlanan PRP enjekte edilir. PRP, iyileşmeyi hızlandırmak, doku tamirini sağlamak amacıyla da kullanılan bir yöntemdir. Dökülen, zayıflayan ve cansız saçlara uygulanan PRP ile saç dökülmeniz durdurulur, saçlarınız daha canlı ve sağlıklı hale gelir.

 

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu