Senin Dudak Stilin Hangisi ?

Senin Dudak Stilin Hangisi ?

Dudaklar, estetik ve çekici bir yüz görünümü için yüzün en önemli noktalarından biridir.

Her ne kadar hacimli görünen dudaklar kişiyi estetik ve çekici gösterse de doğal görünümlü dudaklar için üst dudak alt dudaktan 2 milimetreden fazla önde olmamalıdır. Çünkü dudakların çok fazla önde olması ördek gibi görünmesine neden olur. Dolgun olmayan dudaklara hacim vermenin en kolay ve etkili yolu ise dolgu enjeksiyonu yaptırmaktır. Hyaluronik asit dolguları ile yapılan dudak dolgusu işleminde dudaklar, hareketli ve yoğun damar yapısı nedeniyle hacim takviyesi yapılırken doğal bir tepki verir. Ancak dudak modellerinin dönem dönem modası değişmekte ve çok fazla dolgu, dikkati dağıtarak ideal oranları ve doğal anatomiyi bozmaktadır.

 

Dolgu enjeksiyonlarını doğru şekilde kullanmak son derece önemlidir. Dudakların tam ortasındaki alana, yani üst dudağımızın ortasıyla alt dudağın ona karşılık gelen yerin toplamından oluşan noktaya dudak kalbi denir. İşte bu önemli noktaya hacim veren dolgu enjeksiyonu ile belirginleştirip kontur oluşturmak oldukça popüler ve estetik bir yenilik. Fakat dudağın içine hacim vermek için içeriğinde mutlaka vitamin de barındıran hyaluronik asit kullanılması gerekir. Bu sayede ortaya doğru irileşen, nemli dudaklar elde edilebilinir. Birçok kadının arzu ettiği dolgun dudaklara kavuşmak hayal değil. Dudak dolgusu işlemi ile ameliyatsız ve son derece konforlu bir şekilde dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz. Ancak dolgu maddeleri kullanmadan önce yüzünüze uygun bir form seçmeniz gerekiyor. İşte son zamanların en gözde dudak şekilleri;

 

Damla Dudak

 

 

Damla dudak yapısı, alt dudakta olan, iki adet gözyaşı damlasına benzeyen dudak şeklidir. Bu iki gözyaşı formu dudakların hacim etkisinin aktif olduğunun ve daha genç görünümün göstergesidir. Alt dudakta olan damla dudak formu diğer dudak formları ile kombine olur. Eğer damla dudaklara sahipseniz bunu iyi tanımalı ve alt dudak kalınlığının tamamlayıcısının her zaman düzgün ve parlak dişler olduğunu bilmelisiniz. Bunun yanı sıra bu dudak formu için dişlerin her birinin yeterli genişlikte ve uzunlukta olması gerekir.

 

Kelebek Dudak

 

 

Kelebek dudak formu en nadir rastlanılan dudak şeklidir. Bu dudak şekli kadınlara güçlü ifade ve genç görünüm kazandırır. Kadınlar daha çok ergenlik döneminde bu tip dudak şekline sahiptirler. Dudak dolgusunu dozunda yapmak dudaklarınızı doğal yay formuna kavuşturur. Ayrıca kelebek dudak şekli ile daha genç ve çekici bir görünüme de sahip olabilirsiniz.

 

Hollywood

 

 

Hollywood dudak şekli kadınların en fazla tercih ettiği, alt ve üst dudağın da dolgun olduğu ancak abartılı olmadığı bir dudak şeklidir. Daha çok sinema ve eğlence dünyasındaki insanların tercih ettiği dudak stilidir. Üst dudağı; dudak kalbi, ve iki yanı olarak üçe bölersek bu dudak formu dudağın üç bölümünü de doldurur. Alt dudak ise üst dudağa göre orantılı bir biçimde hacimlendirilir.

 

Melek Kanadı (Angelic)

 

 

Melek kanadı dudak stili, üst dudağın ön planda tutulduğu, üst dudağın burun altındaki bölümün düz geldiği ve o bölgenin daha hacim verilip vurgulayıcı görünümlü olduğu formdur. Melek kanadı dudak formu kadınlara çekici bir ifade verir. Angelic dudak şeklinde üst dudak kenarları da dolgundur. Bu dudak formunu tercih eden hastaların üst dudaklarına daha dolgun bir görünüm kazandırılabilir. Bu dudak şekli yapılırken üst dudağın melek kanadının çıkış açısı ve inişindeki kibar yapı korunmalıdır.

 

Gül Dudak

 

 

Gül dudak şekli, burun bitiminden çenenin ucuna kadar olan kısma baktığımızda yeterli mesafeyi, hatta fazlasını görürüz. Bu dudak şekli; alt yüzü daha dar, elmacıkları belirgin ve çene hacmi yeterli olan kadınlara uygulanabilir. Eğer uygulamanın yapıldığı hastanın yüz hatları uygunsa gül dudak stili yüze çok hoş bir görünüm kazandırabilir.

 

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu