Trabzon Botoks Uygulaması

Trabzon Botoks Uygulaması

Yaşlanma, kırışıklık, sarkma zamanla hepimizin yaşadığı problemler arasındadır. Yaş almakla birlikte zamanın bizden aldığı gençliği geri getirmek için size bir tavsiyeyle geldik.

Yaşlanma, kırışıklık, sarkma zamanla hepimizin yaşadığı problemler arasındadır. Yaş almakla birlikte zamanın bizden aldığı gençliği geri getirmek için size bir tavsiyeyle geldik. Son zamanların oldukça tercih edilen botoks uygulaması, cildin kaybettiği canlılığı geri kazandırmak için en sık tercih edilen uygulamalar arasındadır.

Botoks ilk olarak şaşılık tedavisinde, fazla kasılan kasları rahatlatıp şaşılığı düzeltmek amaçlı kullanılmış bir ilaçtır. Günümüzde kas spazmlarının yanısıra, kronik migren ağrılarının giderilmesinde, aşırı terleme tedavisinde, idrar kaçırma tedavisinde, çene eklem hastalıkları gibi birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.

 

Estetikte Botoks hangi amaçlarla kullanılır?

Botoks uygulaması, cilt kırışıklıkları ve derin izlerin tedavisinde kullanılan ameliyatsız estetik prosedürdür. Botulinum toksinden elde edilen ve güvenli bir malzeme olan botoks, vücudun ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edilerek uygulanır. Hem estetik hem de sağlık açısından uygulanan botoks işlemleri son yılların trendleri haline gelmiştir.

Kişilerin anatomik yapısı benzer şekilde yerleşim gösterse de mimik kullanımları farklıdır. Botoks enjeksiyon noktaları kişinin muayenesi sonrasında, kişiye özel planlanır. Böylelikle elde edilecek sonuç da ifadeyi tamamen bloke etmeden yumuşatır, mimik kullanırken derin çizgilerin oluşumunu engeller.

Botoks kırışıklıkların oluşmasını engellemek amacıyla erken yaşlarda da uygulanabilmektedir. Düşük dozlarda uygulama baby botoks olarak adlandırılmaktadır.

 

Kırışıklık tedavisi

Botoksun kırışıklık tedavisinde de güvenle kullanılmaktadır. Alında kaş arası oluşan dikey çizgilerin giderilmesinde, göz kenarındaki kaz ayağı çizgilerinin azaltılmasında, alındaki kaş kaldırma ile oluşan  yatay çizgiler üst yüzdeki temel uygulama alanlarıdır. Ayrıca burun her iki yanında yer alan tavşan çizgileri de botoks uygulamasından fayda görür. Boyunda kasların kasılması ile oluşan dikey bantların giderilmesinde de botoks uygulaması tercih edilmektedir ve boyun botoksu olarak adlandırılmaktadır.

 

Diş sıkma ( BRUKSİZM ) Tedavisi

Diş sıkma nedeni tam olarak belirlenemeyen, stresin tetiklediği bir hastalıktır.  Bu durumda kişi dişlerini sıkar, gıcırdatır veya birbirine bastırır. Bunun sonucu uzun vadede çene ekleminde hasarlanma, diş yüzeylerinde aşınma, diş boyunda kısalma gelişebilir. Ayrıca çenede masseter adını verdiğimiz çenenin her iki yanına yapışan ve elmacık kemiğine uzanan kasta büyüme meydana gelebilir ve bunun sonucu olarak yüzdeki oval görünüm yerine köşeli, maskülen bir görünüm oluşur. Bu durum diş sıkma konusunda kısır döngüye neden olacaktır. Botoks masseter kası içine yapılacak olursa kasın kasılması kısmen bloke olur ve zaman içerisinde kas kitlesi incelir. Etkisi 6 aya kadar devam eder. Tekrarlayan dozlarda yapıldığında kişilerin çene botoksu ihtiyacının ortadan kalktığı görülmektedir.

 

Aşırı Terleme Tedavisi 

Aşırı terleme kişinin sosyal hayatı ve ilişkilerini olumsuz etkileyen, hayat kalitesini düşüren istenmeyen bir durumdur. Normal terlemeden farkı o bölgenin sürekli ıslaklık halinin olmasıdır. Bu durum koltuk altında olabileceği gibi, avuç içinde terleme, ayak tabanında, saçlı deri gibi vücudun birçok yerinde görülebilir.Genetik geçişli bir hastalık olabileceği gibi altta yatan başka bir hastalığa bağlı da gelişebilir. Aşırı terleme şikayeti olmasa da yaz dönemini daha konforlu geçirmek isteyen kişilerin yaptırabileceği bir uygulamadır.

 

Blefarospazm 

Blefarospazm göz kaslarının istemsiz kasılması durumudur. Bu durum tedavi edilmez ise kişinin görüş alanını kısıtlayacağı için görmeyi engelleyen bir durum haline gelebilir. Bu amaçla estetik olarak yapılan botokstan farklı olarak göz çevresi kaslara botoks uygulayarak bu kasların gevşemesi sağlanır ve istemsiz kasılma durumu ortadan kalkar.

 

Migren Tedavisi 

Botoksun migren hastalığında tedavideki yeri rastlantı sonucu ortaya çıkmıştır. Estetik amaçlı botoks uygulaması yapılan hastalarda migren ağrılarının, atak sıklığının azaldığı gözlemlenmiş. Yapılan araştırmalar sonrasında botoksun migrende atağın başlamasına neden olan çeşitli noktalardaki sinirleri sıkıştıran kasları bloke ettiği, bu kaslarda kasılma olmadığı için ağrı ataklarının engellendiği gösterilmiştir. Böylece botoks migrene bağlı şikayetlerin giderilmesinde de kullanılmaya başlanmış. Bu durumda da etki süresi 4-6 aydır.

 

Hangi Hastalar Migren Botoksu İçin Adaydır?

Migren atağı geçiren her hasta botoks uygulaması yaptırabilir ancak ideal adaylar atak sıklığı fazla olan, bu durum yaşam kalitesini etkileyen, çok fazla ilaç kullanmak durumunda kalan hastalardır.

 

Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?

Botoks uygulamasına başlamadan önce, işleminin yapılacağı bölgeye anestezik krem uygulanarak uyuşturulur. Daha sonra kişiye özel olarak hazırlanmış botoks maddeleri, ince uçlu iğneler yardımıyla cilde enjekte edilir. Uygulamanın ardından şişlik oluşmaması için kısa süreli soğuk kompres uygulanabilir. Botoks uygulaması yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir ve herhangi bir ağrı veya acı hissi oluşmaz. 

 

Botoks Uygulamaları Neden Yapılır?

Botoks uygulamaları hem sağlık hem de estetik açıdan uygulanabilen bir işlemdir. Botoks uygulamaları ile ince kırışıklıklar ve derin izler ortadan kaldırılması sağlanır. Estetik güzelliğin yanı sıra sağlık açısından da uygulandığı durumlar olabilmektedir. Botoks uygulaması;

 

  • Mevcut kırışıklıkları azaltmak veya yok etmek
  • Oluşacak yeni kırışıklıkların önüne geçmek
  • Yüze canlılık ve ışıltı vermek
  • Kaş kaldırmak
  • Diş sıkmayı engellemek
  • Burun ucu kaldırmak
  • Aşırı terlemeyi engellemek
  • Migren ağrılarını tedavi etmek

gibi şikayetlere çözüm bulmak amacıyla uygulanan ve en sık başvurulan ameliyatsız estetik prosedürdür.

 

Botoksun Etki Süresi Ne Kadardır?

Botoks uygulamaları, en sık tercih edilen estetik uygulamalar arasında olmasının yanı sıra, botoksta en çok tercih edilen bölge de yüz bölgesidir. Botoksun etki süresi kişiden kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. İlk kez uygulanan botoks işlemleri ortalama 4 ila 6 ay arasında etkisini sürdürmektedir.  Bu uygulamalar tekrarlandığı takdirde etki süresi 8 ile 10 aya kadar uzayabilmektedir. Çok mimik kullanan kişilerde, sigara içenlerde, yüz yogası, masaj, sauna gibi alışkanlıklar durumunda botoks ilacının etkisi 4 aydan kısa sürebilmektedir.

 

Botoks Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks uygulaması ağrılı ve acılı geçen bir süreç değildir. Botokstan sonra hafif morluk veya kızarıklık olması olağandır ve bunlar geçici yan etkilerdir.  Ancak botoks uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.  Uygulamanın ardından bölgeye en az 6 saat su temas etmemesi gerekir. Daha sonrasında yumuşak hareketlerle ve soğuk su kullanarak yüzünüzü yıkamaya özen göstermelisiniz. Botoks uygulamasından sonra yorucu egzersizlerden ve ağır aktivitelerden kaçınmak oldukça önemlidir. Sigara ve alkol kullanımı botoksun etkisini kötü sonuçlandırdığı için kullanmanız tavsiye edilmemektedir.

 

Botoks Kimlerde Uygulanır, Yan Etkileri Var Mıdır?

Hastalıkların tedavisi amacıyla uygulanan botoks için yaş kısıtlaması olmayıp estetik amaçlı yapılan botoks 18 yaşını doldurmuş bireylerde uygulanabilir.

 

Trabzon Botoks Uygulaması Fiyatları 2022

Botoks uygulaması, yüz kırışıklıkları, derin çizgileri ve sarkmaları ortadan kaldırmak için uygulanır. Estetik uygulamalar dışında aşırı terleme, migren ağrıları, diş sıkma tedavisi gibi işlemlerde uygulanabilmektedir. Botoks uygulamasında,  kullanılan malzemeye,  botoksun uygulandığı bölgeye ve işlemin yapıldığı kliniğe göre fiyat farklılıkları olabilmektedir.  Trabzon botoks uygulaması fiyatları için kliniğimize gelerek detaylı bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.  Sağlıklı günler dileriz.

 

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu