Tüm Yönleriyle Burun Estetiği (Rinoplasti)

Tüm Yönleriyle Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun ameliyatı (rinoplasti), burnun temel işlevi olan solunum fonksiyonunu koruyarak burundaki şekil bozukluklarını gidermek amacıyla uygulanan cerrahi yöntemdir.

Burun ameliyatı (rinoplasti), burnun temel işlevi olan solunum fonksiyonunu koruyarak burundaki şekil bozukluklarını gidermek amacıyla uygulanan cerrahi yöntemdir. Rinoplasti uygulamalarının motivasyonu, burun şeklini değiştirerek estetik görünümü düzeltmek, solunumu iyileştirmek veya her ikisi de olabilir.

Burun yapısının üst kısmı kemik, alt kısmı ise kıkırdaktan oluşur. Rinoplasti uygulamaları burun kemiği, burun kıkırdağı, burun ucu ve burun delikliklerinde değişiklik yapılmasını ve burun yapısının yeniden şekillendirilmesini mümkün kılar.

 

Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun ameliyatında öncelik, kişinin arzu ettiği ideal burun ölçüleri ve görünümüne en yakın tasarımı, yüz anatomisine en uygun doğal sonuçları verecek şekilde planlayabilmektir. Ameliyat öncesinde cerrahınız gerekli test ve tetkikleri yaptıktan sonra sizin için en uygun cerrahi yöntemi belirleyecektir. Burun estetiği, kişiye özel olarak tasarlanması gereken bir uygulamadır. Burun ameliyatı öncesi cerrahınız yüz özelliklerinizi, burnunuzun karakteristik özelliklerini ve neyi değiştirmek istediğinizi dikkate alacaktır. Sağlık açısından ameliyata engel bir durum söz konusu olmadığı takdirde cerrahınız size özel bir plan geliştirecektir.

 

Burun Ameliyatı Yöntemleri

Burun estetiği uygulamalarında birçok farklı teknik uygulanabilmektedir. Size en uygun yöntem için cerrahınıza başvurunuz.

 

  • Açık Burun Ameliyatı

Açık burun ameliyatı, genellikle burun kemiğinde (septum) var olan veya çarpma gibi travmalar sonucu meydana gelen şekil bozukluklarını veya kemerli bir burun görünümünü düzeltmek için uygulanan yöntemdir. Bu yöntemde burnun deliklerinin arasından bir kesi açılır. Burun derisi kaldırılarak burun kemiği ve kıkırdak yapısına açıktan müdahale edilir.

 

  • Kapalı Burun Ameliyatı

Kapalı burun ameliyatı, burun ucunu kaldırmak veya kemerli görünümü düzeltmek için başvurulan yöntemlerdendir. Kapalı burun ameliyatında kesiler, burnun iç kısmından açılır. Açık burun ameliyatına göre daha zor bir uygulama olduğunda hekimin kapalı burun ameliyatında tecrübeli olması önemlidir.

 

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun ameliyatı uygulamaları genellikle genel anestezi altında yapılır. İlk birkaç gün ağrı ve şişkinlik olması normaldir. Hekiminiz, iyileşme süresini kolaylaştıracak ilaç tedavileri verecektir. Bu süreçte burnu darbelerden korumak gerekir. Yaklaşık üç hafta zorlayıcı fiziksel aktivitelerden kaçınmak önemlidir. İyileşme sürecinde alkol ve sigara kullanımından kaçınılmalıdır. Burnun tam formuna kavuşması yaklaşık 2 – 3 ay sürebilir. Burun ameliyatında kesi izi kalmamaktadır. Dikiş izleri zamanla tamamen yok olmaktadır.

 

Burun ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak, burun yapınızın analizi ve size en uygun tedavi yöntemlerini keşfetmek için Opr. Dr. Yasemin İmamoğlu’ndan randevu alabilirsiniz.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu