Tüm Yönleriyle Yanak İnceltme

Tüm Yönleriyle Yanak İnceltme

Bişektomi, yüzün daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlayan bir yanak cerrahisidir. Bişektomi operasyonu ile daha belirgin elmacık kemikleri ve daha ince bir yüz hattına sahip olunması mümkündür.

Bişektomi

Tüm Yönleriyle Yanak İnceltme Ameliyatı

Bişektomi, yüzün daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlayan bir yanak cerrahisidir. Bişektomi operasyonu ile daha belirgin elmacık kemikleri ve daha ince bir yüz hattına sahip olunması mümkündür.

Yanak estetiği olarak da bilinen bişektomi, kişinin yüz hatlarına daha keskin bir görünüm kazandırmak amacıyla yanak yağlarının alınmasını kapsayan bir operasyondur.

 

Bişektomi Nedir?

Bişektomi operasyonlarında, elmacık kemikleri ile çene arasında ters üçgen görünümüne sahip bir yüz şekli elde edilmesi amaçlanır. Bu sayede yüz hatlarındaki orantısız görünüm giderilir ve kişinin altın orana en yakın yüz hatlarına sahip olması hedeflenir. Bişektomi uygulaması ile yüz hatlarına daha keskin ve daha belirgin bir görünüm kazandırıldığından daha estetik, daha genç ve daha çekici yüz hatlarına sahip olunmasını mümkün kılar.

Yüz hatlarında V tipi bir görünüm elde etmek isteyen kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Genellikle U tipi veya kare yüz hatlarına sahip bireyler tarafından tercih edilir. Halk arasında yanak inceltme ameliyatı olarak da bilinen bişektomi uygulamalarında, yanaklarda yer alan bukkal yağ dokusu inceltilir.

Yapısal faktörler, kilo alma ya da yaşlanmaya bağlı olarak dolgun yanaklara sahip olan kişiler, sıklıkla bişektomi ameliyatına başvurur. Bununla birlikte yanaklarının görünümünde genel yüz ile uyumsuz bir orana sahip olan, ideal kilosunda olmasına rağmen tombul yanaklara sahip olan kişiler de bu ameliyata başvurmaktadır.

 

 Nasıl Yapılır?

Bişektomi ameliyatında yanak içinden yaklaşık 1 cm boyutunda kesi açılır ve fazla yağ dokuları çıkarılır. Yanakların inceltilmesi ile yüzün tamamında ideal bir oran yakalanarak, kişiye yüz genelinde ters üçgen görünümü ve keskin yüz hatları kazandırılır.

Operasyon öncesinde öncelikle danışanın muayene olması ve aklına takılan tüm soruları uzmanına rahatlıkla sorması önemlidir. Kendisi için en doğru uygulama için uzmanın görüşleri alınmalı ve sonrasında nasıl bir yol izleneceğine birlikte karar verilmelidir. Fizik muayene esnasında uzman hekim kişiden ağzını açmasını ve kapatmasını isteyerek, yanakların incelemesini gerçekleştirir.

İşlem yaklaşık yarım saat - kırk beş dakika sürmektedir. Bişektomi uygulamalarında müdahale yanağın iç kısmından yapıldığı için ciltte herhangi bir kesi izi kalması söz konusu değildir.

 

Bişektomi operasyonu sonrası iyileşme sürecinin daha hızlı geçmesi için hem ameliyat öncesinde hem de sonrasında hekimin tavsiyeleri dikkate alınmalıdır. Ameliyattan en az bir hafta önce alkol ve sigara kullanımı bırakılmalıdır. Eğer sağlık sorunları nedeni ile düzenli ilaç kullanımı söz konusu ise ameliyat öncesinde muhakkak hekim ile paylaşılmalı ve kan sulandıran ilaçlar kullanılıyorsa bu tür ilaçların alınması bırakılmalıdır.
 

Bişektomi ameliyatı sonrasında iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel olarak ameliyat sonrası 14 günlük bir süreçte hastalarda iyileşme gözlenir. Bişektomi operasyonundan sonraki üç gün boyunca doktorun tavsiye ettiği şekilde yumuşak besinler tüketilmelidir ve soğuk içeceklerin tüketilmesi olası kanamaların önüne geçebilmektedir. Bunun yanında hastaların güneşe maruz kalmaması da önerilir.

Operasyon başarılı ve doğru uygulandığı sürece ve kişi süreç boyunca hekiminin tüm yönlendirmelerini uyguladığı sürece herhangi bir ağrı hissedilmez.

 

Bişektomi Kalıcı mıdır?

Bişektomi operasyonu, kalıcı bir operasyondur.

 

Bişektomi Ameliyatı Fiyatları?

Bişektomi ameliyatı fiyatları, uygulama öncesi ve sonrası izlenen yol haritasına ve kişinin ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir. Bişektomi ameliyatı ile ilgili tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu