Trabzon Estetik ve Plastik Cerrahi

Trabzon Estetik ve Plastik Cerrahi

Estetik ve plastik cerrahi, yüzün ve vücudun görünümünü iyileştiren prosedürleri ifade eder. Bu tıp alanı, kişinin estetik çekiciliğini, simetrisini ve orantısını artırmak veya iyileştirmek için yapılan tüm işlemleri kapsar.

Estetik ve plastik cerrahi, yüzün ve vücudun görünümünü iyileştiren prosedürleri ifade eder. Bu tıp alanı, kişinin estetik çekiciliğini, simetrisini ve orantısını artırmak veya iyileştirmek için yapılan tüm işlemleri kapsar.

 

Günümüzde kadın ve erkek birçok birey, sosyal açıdan daha mutlu ve daha özgüvenli hissetmek adına içinde bulunulan dönemin estetik algısına yakın bir dış görünüşe sahip olmak isteyebilir. Estetik ve plastik cerrahi uygulamaları kişiye bu arayışında eşlik eder.

Estetik ve plastik cerrahi alanındaki gelişmeler sayesinde, dünya genelinde bu uygulamalara başvuran kişi sayısı giderek artmaktadır. Yüz estetiği, boyun estetiği, meme estetiği, bacak estetiği, karın germe estetiği gibi uygulamalar yaygın olarak tercih edilen uygulamalardır.

 

Yüz Estetiği

Plastik cerrahinin alt dallarından biri olan yüz estetiği, yaş alma ve dış etkenler sonucu zamanla yüzde görülen deformasyonlar veya doğuştan gelen yapısal bozuklukları iyileştirmeye yönelik uygulamalar bütünüdür. Yüz estetiği operasyonları tüm yüze uygulanabileceği gibi, kişiye rahatsızlık veren belli bir bölgeye de uygulanabilir. Alın ve göz çevresi, yanaklar ve burun, ağız ve çene olarak üç ana bölgeye ayrılan yüzün bütünselliği korunarak, kişiye daha sağlıklı, daha genç ve daha estetik bir görünüm kazandırılması hedeflenir.

 

Boyun Estetiği

Yaşlanma belirtilerini en çok gösteren bölgelerden biri boyundur. Boyun estetiği uygulamalarında amaç, elastikiyetini kaybetmiş ve bollaşmış deriyi gererek, boyun bölgesine daha genç bir görünüm kazandırmaktır. Boyun estetiği uygulamalarında deri altındaki kas tabakasını dikişlerle gerginleştirmek, boyun bölgesinde biriken fazla yağ dokusunu almak ve boyun hatlarını belirginleştirmek hedeflenir.

 

Meme Estetiği

Meme estetiği uygulamaları, günümüzde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer alır. Özellikle kadınlarda ani kilo değişiklikleri, yer çekiminin etkisi, kalıtımsal faktörler ve doğum sonrası faktörlere bağlı olarak göğüslerde sarkmalar meydana gelebilmektedir. Bu durum kişinin dış görünümünden rahatsızlık duymasına sebebiyet verebilir. Kişinin kendini daha iyi hissetmesi için başvurabileceği birçok meme dikleştirme ve meme toparlama uygulaması mevcuttur. Bunun yanında meme büyütme, meme küçültme, meme ucu estetiği de yaygın olarak tercih edilen meme estetiği operasyonlarıdır. Meme implantları ile kadınların hayal ettiği dolgun ve dik göğüslere kavuşması mümkün kılınır.

 

Bacak Estetiği

Düzgün ve estetik bir görünüme sahip bacaklar, günümüz güzellik algısının önemli bileşenlerinden biridir. Bacakların genel vücut oranına kıyasla çok kalın olması, çok ince olması, çarpık veya asimetrik olması, dizlerde çıkıntılar olması veya ayak bileğinin çok ince olması gibi estetik problemler, özgüven kaybına sebep olabilmektedir. Bu problemlerle karşı karşıya olan birçok kadın, istediği her kıyafeti giyememekten yakınır. Bacak inceltme ve çarpık bacak tedavisi gibi bacak estetiği uygulamaları hem kadınların hem erkeklerin ilgisini çeken operasyonlar arasında yer alır.

 

Karın Germe Estetiği

Karın germe estetiği, yani abdominoplasti operasyonu karın gölgesinde biriken yağ dokusunun ve sarkık bir görünüme sebebiyet veren deri fazlasının alınması ile beraber, karın duvarı kasının gerilmesini kapsayan bir operasyondur. Karın bölgesinde alınan kiloların verilmesi genellikle zor olduğu için bu operasyon sıklıkla tercih edilir.

Karın germe estetiğinde karın ön duvar kaslarında oluşan gevşeklikler onarılır ve karın ön duvarı daha sıkı bir görünüme kavuşturulur. Bu sayede bel bölgesinde de bir miktar incelme gözlemlenir. Kişinin uygun olması durumunda karın germe ve liposuction birlikte uygulanabilir ve böylece kişiye daha fit bir görünüm kazandırılır.

 

Annelik Estetiği

Gebelik sürecinde ve doğum sonrasında, anne vücudunda birçok değişiklik meydana gelir. Annelik estetiği genel olarak meme ve karın bölgesinde oluşan sarkma ve çatlaklar, bel, sırt ve bacak bölgelerinde kilo alımına bağlı olarak görülen yağlanma gibi değişiklikleri, gebelik öncesine döndürmeyi hedefleyen kombine bir operasyonlar bütünüdür.

 

Estetik ve plastik cerrahi uygulamalar, yalnızca alanından uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilebilir. Bu uygulamalar hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşü için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

diğer blog yazılarıBlog

Plastik ve estetik cerrahide, kendinizi tanımanız ve isteklerinizin farkında olmanız önemlidir.
Bu alanda ihtiyacınız olan bütün bilgilere ulaşmak için blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burunda doğuştan gelen veya darbe sonucu sonradan oluşan deformiteleri gidermek amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır.

Detaylar
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin
Liposuction'ın Dönüştürücü Yolculuğunu Keşfedin

Oldukça rağbet gören bir kozmetik cerrahi prosedür olan liposuction, diyet ve egzersize direnç gösteren inatçı yağ birikintilerini hedef alarak vücudunuzu yeniden tanımlamak ve şekillendirmek için bir yol sunar.

Detaylar
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün
Yüz Germe ile Zamanı Geri Döndürün

Plastik cerrahi alanında bir uzman olarak, yüzünüzdeki görünür yaşlanma belirtilerini tersine çevirme arzunuzu anlıyorum. Göz önünde bulundurulması gereken etkili, cerrahi olmayan bir seçenek de "yumuşak germe" tedavisidir.

Detaylar
Yasemin İmamoğlu Whatsapp

Online Ön Randevu